Negentien gewonden door kaas

Tijdens het jaarlijkse Cheese Rolling in Engeland zijn negentien mensen gewond geraakt. Het evenement vond plaats in Cloucester. Tijdens Cheese Rolling  moeten tientallen mensen achter een kaas aan die van een heuvel gerold wordt. Dit gaat regelmatig gepaard met flink wat valpartijen en botsingen.

De winnaar van de eerste ronde bezeerde vlak voor de finish zijn rug. “De omstandigheden waren verschrikkelijk. Je moet gewoon je hoofd beschermen en op het beste hopen" aldus een deelnemer.

Per ronde doen twee tot twintig deelnemers mee. Eén iemand, de zogenaamde ‘Guest Roller’ mag, als hij door de ceremoniemeester gekozen wordt, de kaas van de heuvel laten rollen. Zodra het startsignaal gegeven wordt, komt de mensenmassa van de heuvel afgestormd. Een grote prijs hoef je niet te verwachten: Meer dan veel eer en de, zeven á acht pond wegende kaas, krijgen de winnaars niet.

Niemand weet waar het extravagante evenement exact vandaan komt. Het bestaat al meer dan honderd jaar.

Cheese Rolling is er bekend om dat er regelmatig gewonden vallen. Dat is de reden dat het in 1998 niet gehouden mocht worden. Tegenwoordig moet er een medisch team paraat staan.