In Engeland leeft ook een Fritzl

De Engelse Jozef Fritzl heet John McMillan. Althans dat beweert Anne Marie Wilson. Ze is 800 keer verkracht door haar vader in de periode tussen haar elfde en 27e levensjaar. In die periode is ze 6 keer zwanger gemaakt. Daarvan waren het vier miskramen, een doodgeboren baby en één kind stierf na acht maanden.

De vrouw werd niet in een kelder opgesloten. ”Ik voelde me toch een gevangene in ons eigen huis vol angst, bedreigingen en misbruik. Ik lijk wat dat betreft op Elisabeth Fritzl”, aldus de vrouw. "Papa wilde een kind met me, zodat hij aanspraak kon maken op kinderbijslag.”

Wilson heeft in haar tienerjaren en daarna nooit met iemand een woord gerept over de incest. Ze was jong en deed alles wat hij zei. John McMillan bedreigde zijn dochter met het vermoorden van haar moeder. ”Papa beschikte over pijl en boog, een collectie messen en een bijl. Ik was doodsbenauwd voor hem,” aldus Anne Marie Wilson.

Uiteindelijk is ze toch het huis ontvlucht, maar heeft nog een hele tijd daarna niks gezegd. Ze werd verliefd en kreeg twee kinderen. Veel later is ze pas naar de politie gestapt en heeft de rechter haar vader veroordeeld tot drie jaar celstraf.