Dode bij voetbalrellen in Vietnam

Bij voetbalrellen in Vietnam is afgelopen zondag een man overleden en zijn tien mensen zwaargewond geraakt. Dit meldden de plaatselijke media vandaag.

Na de wedstrijd Song Lam Nghe An tegen Haiphong Cement (1-1) ontstonden rellen in het centrum van de stad Vinh. Slechts drie minuten voor tijd viel de gelijkmaker van Haiphong, waarop de zeshonderd meegereisde supporters het feest vierden met vuurwerk. Nadat de supporters elkaar verbaal met de grond gelijk maakte, begonnen ze elkaar met stenen en flessen te bekogelen.

Uiteindelijk ontstond er een massale vechtpartij. Allerlei voorwerpen werden als wapen gebruikt. De supporters van Haiphong zijn onder politiebegeleiding het stadion uit geëscorteerd. Terwijl een van de bussen vertrok werd een supporter van de thuisploeg aangereden door een bus en meteen daarop overreden door een tweede bus. De 23-jarige supporter overleed later in het ziekenhuis.

De directeur van de V-leage verklaarde: "Dit is één van de treurigste en één van de meest schaamvolle momenten uit het Vietnamese voetbal". Door een tekort aan mankracht heeft de politie nog niemand kunnen arresteren. Er zijn wel videobeelden gemaakt. Bij een eerdere confrontatie tussen de twee teams in februari van dit jaar bleek de politie wel voldoende voorbereid.

Met dank aan kL0j00h voor de submit.