SGP boos over poster met Eva

De Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) in Veenendaal is boos over een reclameposter die in diverse abri's hangt. Op de poster, een reclame voor een nieuw graanontbijt van Kellog's, is Eva te zien tussen appels en een slang.  ''Schokkend, beledigend en zeer pijnlijk voor een groot deel van de bevolking. Alsof de zondeval niets is'', schrijft de fractie in een brief aan het gemeentebestuur.

De lokale grefo's willen dat het college van B en W van de Utrechtse plaats de bezwaren van hun achterban overbrengt aan de firma die verantwoordelijk is voor de posters in de bushokjes. Ook zou het gemeentebestuur Kellog's ''dringend moeten verzoeken om meer te denken om de levensovertuiging'' van deze groep inwoners van Veenendaal.

De landelijk afdeling van de SGP staat volledig achter de Veenendaalse actie. "Voor de reclame wordt op een ludieke manier aandacht besteed aan het scheppingsverhaal. Het is terecht dat er actie wordt ondernomen, want daar zitten we helemaal niet op te wachten." Er zal echter geen landelijke actie tegen de poster worden gevoerd.

De poster toont Eva overigens keurig bedekt: voor haar borsten hangen haar lange krullen en haar kruis wordt aan het oog onttrokken door een boomblad.

''Schokkend, beledigend en zeer pijnlijk...''