Regisseur Sydney Pollack overleden

De Amerikaanse regisseur, acteur en filmproducent Sydney Pollack is gisteren op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn woordvoerster Leslee Dart tegen Amerikaanse media gezegd. De regisseur leed al enige tijd aan kanker. Hij overleed in zijn woning in Los Angeles.

Pollack drukte vanaf de jaren zestig zijn stempel op Hollywood, met succesvolle films als The Way We Were en Tootsie. Voor het tragische liefdesdrama Out of Africa (1985), dat bekroond werd met 7 Oscars, ontving hij de awards voor beste film en beste regie.

Naast films regisseerde Sydney Pollack ook televisieseries. Als acteur speelde hij in tientallen films en series. In populaire series als Will& Grace, The Sopranos en Frasier dook hij op als gastacteur.

De eerste grote Hollywoodfilm waar Pollack in speelde was War Hunt (1962). Op de set ontmoette hij Robert Redford, met wie hij goed bevriend raakte. Redford zou uiteindelijk in zes van zijn films spelen.

Ook als producent bleek Pollack succesvol. Hij produceerde onder meer The Talented Mr. Ripley, Cold Mountain en The Firm.