Rel over naaktfoto's kinderen Australie

De Australische politie heeft in Sydney een expositie gesloten omdat er foto's te zien waren van naakte kinderen. Er zou mogelijk sprake zijn van kinderpornografisch materiaal. De Australische minister-president Kevin Rudd noemt de foto's ''absoluut wagelijk''. De politie weigerde om commentaar te geven op de beelden, naaktportretten van een jongen en een meisje van circa 12 á 13 oud, genomen tegen een donkere achtergrond.

Inmiddels is in Australië een felle discussie ontbrand tot hoever een fotograaf mag gaan. De een noemt het uitbuiting van kinderen, de ander kunst.  Tegenstanders willen de maker voor de rechter, voorstanders spreken van censuur en politieke motieven (het agendapunt van seksualisering van kinderen in de media).

De fotograaf van het werk is ook niet de minste, namelijk Bill Henson. Een groot deel van zijn kunst houdt zich bezig met het onderwerp van de adolescentie. Zijn werken zijn in veel grote musea en galeries over de hele wereld geëxposeerd.  Op de website van de galerie waar het werk werd vertoond, staat inmiddels een verklaring.

Zie ook de video-link (rechtsboven), waarin ook de bewuste foto's - gecensureerd - te zien zijn.