Voorronde Songfestival trekt 1,7 miljoen kijkers

De voorronde van het Eurovisiesongfestival is gisteravond door 1.777.000 tv-kijkers gevolgd, blijkt uit gegevens van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Met die score is het het best bekeken televisieprogramma van die avond.

De Nederland 1-kijkers waren er getuige van dat de Nederlandse inzending Hind niet doordrong tot de finale die zaterdag op de buis komt. In Belgrado, waar de eerste halve finale werd gehouden, behoorde zij niet tot de tien deelnemers die een ticket naar de eindronde kregen.

Het is het vierde jaar op rij dat de Nederlandse songfestivalinzending strandt in de voorronde. Eerder al waren Glennis Grace, Treble en Edsilia Rombley dat lot beschoren.

''Ongelofelijk, ik heb er geen woorden voor'', zei een teleurgestelde Hind na afloop.  ''Ik heb er zeker een traantje om gelaten, ik voelde me net zo als na de uitschakeling bij de eerste editie van Idols'', aldus de 23-jarige zangeres die bij Idols derde werd.

,,Je leeft er toch naartoe, dan is het wel heel vervelend om uitgeschakeld te worden. Zeker als je dan ziet dat een land als bijvoorbeeld Azerbeidjaan wel door is.''

Hind gisteravond in Belgrado