Maastrichtenaar meterslang meegesleurd op motorkap

Een Maastrichtenaar heeft maandag een paar straten lang op de motorkap van een auto gelegen. Even daarvoor was hij door diezelfde auto geschept. Het Thorbeckeplein was het startpunt van wat de politie als dollemansrit omschrijft.

Na een scherpe bocht in de nabijgelegen Meerssenerweg werd de man, die zich volgens de politie had vastgehouden als een terriër, van de auto geslingerd. Het 27-jarige slachtoffer moest zich in een ziekenhuis laten behandelen aan zijn hoofd.

Na de aanrijding op het Thorbeckeplein sloegen de inzittenden van de auto en de fietser aan het bekvechten. Die laatste werd zo nijdig dat hij op de motorkap sprong. De bestuurder van de auto met Luxemburgs kenteken probeerde hem tevergeefs op straat te mikken door als een waanzinnige heen en weer te rijden, licht de politie toe.

De auto is richting de Viaductweg weggescheurd. Los van het kenteken weet de politie alleen dat het vermoedelijk om een zwarte BMW gaat. Wat de inzittenden naar Maastricht bracht is gissen. Het zou volgens een politiewoordvoerder goed kunnen dat zij in Nederland waren om drugs in te slaan.