Geen zuurstof voor 'wanbetaler'

Een onbetaalde stroomrekening is een een Nieuws-Zeelandse vrouw duur komen te staan. Zij heeft het namelijk met de dood moeten bekopen. Vorig jaar liet de vrouw het leven toen haar elektronische zuurstofapparaat uitviel omdat de elektriciteit werd afgesloten.

Lopaavea Muliaga, haar Samoaans Nieuw-Zeelandse weduwnaar, heeft nog geprobeerd de afsluiting tegen te houden. Hij wilde namelijk de elektriciteitsrekening voor zijn vrouw in termijnen betalen. Het nutsbedrijf stak daar echter een stokje voor, want de rekening stond op naam van zijn vrouw.

"Haar man stortte in toen hij tijdens het gerechtelijk vooronderzoek vertelde dat er op dat moment minder dan 27 dollar (21 euro) op zijn rekening beschikbaar was", meldt Radio New Zealand. De tolk van Muliaga vertelde dat de familie nimmer in hun eigen taal was verteld dat de ziekte van de vrouw levensbedreigend was. De man liet weten dat hij alleen had begrepen dat zijn vrouw minder moest eten, meer moest bewegen en haar medicijnen moest innemen.