Ministerie kijkt naar site tegen IND

Het ministerie van Justitie gaat kijken of het iets moet ondernemen tegen een site die zich tegen de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) keert. Dat zegt een woordvoerder van justitie vandaag.

Op deze internetpagina, getiteld  deportatiemachine,   worden namen, adressen en telefoonnummers genoemd van politici en IND-medewerkers die te maken hebben met de uitzetting van asielzoekers. Ook de gegevens van familieleden worden genoemd en van sommige medewerkers is een foto geplaatst. Bij deze informatie staat de oproep: ''Zoek de verantwoordelijken op!''.

De opstellers van de internetpagina laten overigens in het midden wat ze met het ''opzoeken'' bedoelen.

De anonieme makers van de website zeggen dat hun site is bedoeld voor het verstrekken van informatie over instanties, bedrijven en personen die ''medeverantwoordelijk zijn voor het tegenhouden, opsluiten en deporteren van vluchtelingen''. Op de beginpagina staan rode vlekken en de kreet: ''sloop de deportatiemachine!''

Bezoekers worden opgeroepen om anoniem extra informatie te leveren over iedereen die betrokken is bij de 'deportatiemachine'. Niet alleen politici en bestuurders worden op de website met naam genoemd, maar ook andere instanties en bedrijven die mogelijk ook maar iets met de uitzetting van asielzoekers te maken hebben.