Brabander fietst 608 rondjes om eigen dorp

Guus Moonen, ultracyclist uit het Brabantse Moergestel is vandaag begonnen met een bijzondere fietstocht. De beste man heeft tot acht juni de tijd om tienduizend kilometer af te leggen op zijn fiets.

Het zal echter wel een saai tochtje worden, want de Brabander fietst al die kilometers alleen rond zijn woonplaats. Dit houdt in dat hij 608 rondjes moet afleggen, van elk meer dan zestien kilometer.

Een newbie op het gebied van grote stukken fietsen is Moonen echter niet. Eerder fietste hij al drie keer de Race Across Americ, waar je vijfduizend kilometer moet fietsen zonder te stoppen. Ook heeft hij wel eens meegedaan aan de Le Tour Ultime, waarbij je de gehele Tour de France in een ruk moet afleggen. Met de nieuwste fietstocht wil hij alle voorgaande prestaties overtreffen.

De fietstocht rond Moergestel zal in twintig dagen worden afgelegd, zonder te stoppen. Slechts twee uurtjes per dag stapt hij van zijn fiets om een tukkie te doen, om vervolgens weer vijfhonderd kilometer te fietsen. Met de fietstocht annex recordpoging hoopt hij voldoende geld bijeen te krijgen voor een welverdiende vakantie van bedlegerige mensen via het Rode Kruis.