Hoogeveen in ban van 2 naaktlopers

Hoogeveen was gisteravond en vanochtend in de ban van twee naakte mannen. De beide heren hadden overigens niets met elkaar te maken. De eerste was namelijk een onverbeterlijke potloodventer, terwijl de tweede min of meer gedwongen in zijn blote kont liep.

Gisteren kreeg de politie van het Drentse dorp vanaf half elf meerdere meldingen van een naakte kerel in een villawijk even buiten het centrum. Hij belde bij diverse mensen aan en stond naakt in andermans tuin. Toen de politie poolshoogte ging nemen, troffen ze een stapeltje kleding in de wijk aan. Hierin bleek het legitimatiebewijs te zitten van een man die al vaker is opgepakt wegens schennispleging. Nu zijn identiteit bij de politie bekend is, zal de man binnenkort worden opgepakt.

Vanochtend werd de politie opnieuw geconfronteerd met een naaktloper. Dit keer bleek het te gaan om een 22-jarige man in het nabij gelegen Hollandscheveld, die slechts gekleed in witte sportsokken door het centrum van Hoogeveen liep. Met behulp van de agenten werd de naar alcohol en wc-reiniger stinkende jongeman weer in zijn kleren gestoken. De toiletreiniger bleek trouwens de reden voor het naaktlopen van de Drent. Omdat zijn vrienden hem met dit goedje hadden overgoten, besloot hij zijn kleren uit te trekken. Ook leek het hem "eigenlijk wel lollig" om naakt te lopen. De lol was echter gauw over toen de agenten hem een prent van honderdvijftig euro presenteerden.

 


Drenten zijn gek op 'In de blote kont'