Lucas wil vijfde Indiana Jones maken

Tatatataaaaa, ta ta daaaaaaaaa! Na negentien jaar wachten is het vandaag eindelijk zo ver. Op het Filmfestival van Cannes beleeft het vierde deel van de Indiana Jones-serie zijn langverwachte wereldpremière. Vanavond wonen onder anderen regisseur Steven Spielberg en hoofdrolspelers Harrison Ford en Karen Allen de eerste vertoning van The Kingdom Of The Crystal Skull bij.

De 65-jarige Ford vertolkt voor de vierde keer de hoofdrol van de koelbloedige archeoloog met zijn onafscheidelijke hoed en zweep. Het nieuwe deel speelt zich af in 1957 en plaatst Indiana Jones tegenover Russische in plaats van Duitse tegenstanders. De inzet van de strijd is dit keer een beeldje van een kristallen schedel, dat, zoals gebruikelijk in de films, de bezitter een onvoorstelbare macht verschaft. De wereldberoemde reeks begon in 1981 met Raiders Of The Lost Ark. In 1984 en 1989 volgden twee sequels, The Temple Of Doom en The Last Crusade.

Overigens heeft bedenker en producent George - Star Wars - Lucas - al laten doorschemeren dat hij een vijfde Indiana Jones best wil maken. Hij wil Shia LaBeouf, die in deze vierde film wordt geintroduceerd, de hoofdrol geven. Ford zou dan de vaderlijke rol kunnen spelen die Sean Connery in deel drie speelde. "Maar", zo voegde Lucas eraantoe, "het is nog maar een plan, ik heb het Harrison Ford nog niet gevraagd."Trailer Indiana Jones 4