Vast in het verkeer door navigatiesysteem

De 22-jarige Madelon Lakerveld schrok zich gisteren kapot. Het navigatiesysteem dat zij in haar auto had stuurde haar een fiets- en voetgangerstunneltje aan de Schenkkade in Den Haag in.

Lakerveld had een afspraak in Den Haag. Aangezien zij hier de weg niet kende maakte zij gebruik van een autonavigatiesysteem. Deze droeg haar op om ‘de volgende afslag’ te nemen. Ze twijfelde nog even, maar volgde uiteindelijk toch de instructie van het apparaat op.

Lakerveld vertelt: “Ik voelde een bonk en probeerde nog te remmen, maar toen was het al te laat”. Ze reed al hobbelend de trap bij de Haagse Schenkkade af. Onderaan de trap besloot de automobiliste door te rijden. Ze wilde kijken of ze aan het eind van de tunnel weer terug de weg op zou kunnen.

Aan het einde van de weg ontdekte zij weer een trap. Zij besloot toen de politie te bellen. Met een takelwagen is haar auto veilig omhooggetrokken, onder grote belangstelling van het grinnikende publiek. Om van de schrik te bekomen kreeg Lakerveld een ijsje van de Haagse politieagenten.