Kerk wil verbod op naaktfestival

De kerk wil dat een naaktfestival op het Italiaanse eiland Sicilië wordt afgelast. Het evenement dat 'Feest van de Naaktheid' is gedoopt zou plaatsvinden op het strand Capo Bianca, vlakbij het stadje Cattolica Eraclea. Ook de inwoners zijn tegen, omdat ze niet willen dat het strand naaktlopers trekt.

Naaktstranden zijn verboden in Italië, maar op sommige plekken worden ze wel gedoogd, wanneer ze onder controle staan van een naturistenvereniging. Dat is ook het geval in Cattolica Eraclea, waar de burgemeester onlangs een gemeentewet goedkeurde die vrij gebruik voor liefhebbers van naakt zonnebaden mogelijk maakt.

De plaatselijke priester Giuseppe Miliziano is faliekant tegen: "Het strand is nog steeds eigendom van de staat. Als de overheid de mensen de toestemming geeft om hun kleren uit te trekken, dan kan ik er maar weinig aan veranderen. Maar dat is volgens mij nog steeds niet het geval." Voorlopig gaat het naakfestijn van 23 tot 25 mei gewoon door. Mogelijk komen meer dan honderd naturisten.