Rampen Identificatie Team naar Beuningen

De hulp van het landelijk Rampen Identificatie Team (RIT) is ingeroepen om de slachtoffers die vanmorgen om het leven kwamen bij een ongeluk op de A73 bij Beuningen te identificeren. Gezien de toestand van de lichamen kan het vaststellen van de identiteit volgens de politie nog geruime tijd gaan duren.

Het ongeluk vanochtend kostte aan vier personen het leven. Onder de slachtoffers waren ook kinderen. Alle verongelukte personen waren inzittenden van een personenauto met caravan.

De personenauto werd van achteren aangereden door een vrachtwagen waarop deze in brand vloog. Volgens omstanders ontstond de brand door het ontploffen van een gasfles in de caravan achter de personenauto. Hierdoor ontstond direct een heftige brand in de caravan, de cabine van de vrachtauto en de personenauto.  

De vier personen uit de brandende auto konden niet meer bevrijd worden door omstanders vanwege de hitte die ontstaan was. De Duitse vrachtwagenchauffeur heeft het ongeluk overleefd. Hij is naar het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen overgebracht. De politie kon geen mededelingen doen over zijn toestand.

Het ongeluk gebeurde op de A73 richting Druten, ter hoogte van Beuningen. Richting knooppunt Ewijk zijn de rijbanen door het ongeluk afgesloten. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren en de politie verwacht dan ook nog uren bezig te zijn met het onderzoek.

De ravage na het ongeluk op de A73
 Voor de ramptoeristen onder ons: meer foto's van het ongeluk kan je hier bekijken.