Aalten verbiedt concert neonazi's

De burgemeester van Aalten heeft vanavond een concert van organisator Blood and Honour verboden. Dit netwerk promoot avonden waarop extreemrechtse bands met nazisympathieën optreden.

De burgemeester vreesde dat de komst van neonazi's en mogelijk antifascisten tot ongeregeldheden zou leiden. Dat heeft de politie zaterdag gemeld. De eigenaar van de zaal waar het concert zou worden gehouden dacht dat het een bierfeest betrof. De politie en de ME staan klaar om eventuele concertgangers of demonstranten die amok willen maken met dwang de stad uit te zetten.

Het was geen optie om het concert beveiligd door te laten gaan: ''Wegens het verzetsverleden van Aalten wil ik een duidelijk signaal afgeven dat dit in mijn gemeente niet kan'', aldus burgemeester Bert Berghoef.

De politie en de ME waren 's avonds zichtbaar aanwezig in Aalten, klaar om eventuele concertgangers of demonstranten die amok wilden maken met dwang de gemeente uit te zetten. Tientallen neonazi's kwamen op het concert af. De politie stuurde hen weg. Het bleef rustig in Aalten en niemand is gearresteerd.