Zeehond betrapt op verkrachting pingu´n

Zuid-Afrikaanse onderzoekers hebben op de Zuidpool een vreemde ontdekking gedaan. Ze zagen in levenden lijve hoe een zeehond een Koningspinguïn aan het verkrachten was. Aangezien seksuele dwang zeer ongewoon is bij dieren, keken de wetenschappers dan ook vreemd op.

De Zuid-Afrikanen dachten dan ook aanvankelijk dat de zeehond bezig was de vogel om zeep te helpen. Het seksueel misbruik, zo ontdekten ze even later, duurde maar liefst drie kwartier. Aangezien zijn pogingen strandden, gaf de levende bontjas er toen echter de brui aan.

Onduidelijk is nog waarom het honderd kilo zware beest zich vergreep aan de vijftien kilo zware pinguïn. De wetenschappers vermoeden dat de zeehond seksueel gefrustreerd is en nog een groentje op seksueel gebied. Oggetuige Nico de Bruyn van de Universiteit van Pretoria denkt dat Seabert geen gelijkwaardige partner kon vinden.

De pinguïn maakt het inmiddels goed. Volgens de wetenschappers is het beestje niet gewond geraakt tijdens de aanranding. Of het dier nog contact heeft opgenomen met Slachtofferhulp is niet bekend.

 

Zeehond
Lief en onschuldig, maar een beest in bed...