Mabel lost wereldproblemen op bij 'The Elders'

Prinses Mabel wordt per 1 juli de eerste directeur van 'The Elders', een groep prominenten die Nelson Mandela in juli vorig jaar bij elkaar riep om een oplossing te vinden voor de lastigste wereldproblemen. Dat heeft voorzitter Desmond Tutu bekendgemaakt.

De 39-jarige Mabel krijgt de leiding over de dagelijkse activiteiten van de groep van twaalf 'elders', onder wie Jimmy Carter, Kofi Annan, Muhammad Yunus en Aung San Suu Kyi. Tutu en zijn collega's wenden hun ervaring, wijsheid en leiderschap aan om de problemen aan te pakken. Zo richt de denktank zich onder meer op Sudan en het Midden-Oosten.

'The Elders' zijn verheugd met de 'dynamische' Mabel. "Zij heeft veel werkervaring met een aantal van de meest uitdagende problemen in de wereld en beziet deze vanuit een mondiaal perspectief."

Mabel van Oranje opereert vanuit haar woonplaats Londen, waar ze momenteel werkt bij het Open Society Institute, dat onderdeel is van het Soros Foundations Network. Mabel is lid van de 'Young Global Leaders', die zich ook richten op het oplossen van wereldproblemen.