Voetbal: Chelsea bereikt finale Champions League

Chelsea zal op 21 mei de degens kruisen met Manchester United voor de winst in de Champions League. Dankzij een 3-2 overwinning na verlenging op Liverpool plaatste Chelsea zich voor de finale.

Doordat het stevig regende was sprankelend voetbal niet mogelijk: het veld was zompig en traag. Gelukkig maakte de geleverde strijd en het scoreverloop dat meer dan goed. In de 33e minuut kwam Chelsea op voorsprong, op de inzet van Kalou kon Reina nog redding brengen, maar Drogba knalde de bal daarna hard in de korte hoek.

In de tweede helft leek Liverpool zichzelf herpakt te hebben. Kuijt was dicht bij de 1-1, maar vond Cech op zijn weg. De keeper van Chelsea kon later echter geen redding brengen toen Torres de bal binnenschoot na een mooie actie van Benayoun. Beide ploegen speelde hierna zonder risico, dus was een verlenging noodzakelijk. Het eerste duel eindigde namelijk ook in 1-1.

Essien leek in die verlenging de held van Chelsea te worden, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel lopen van vier van zijn medespelers. Nog geen minuut later zou Lampard een penalty heel makkelijk in de hoek schieten. Vlak voor het einde van de eerste helft leek Drogba met zijn tweede doelpunt van de avond het duel te beslissen (3-1), maar dankzij een blunder van Chelsea-keeper Cech had Liverpool nog eventjes hoop. Drie minuten later floot de arbiter echter af, waardoor Chelsea 21 mei in de finale staat.

Chelsea - Liverpool 3-2
33' Drogba 1-0
64' Torres 1-1
98' Lampard 2-1 (pen)
105' Drogba 3-1
117' Babel 3-2

Toeschouwers: 38.900
Scheidsrechter: Rosetti (Ita)
Stadion: Stamford Bridge
Gele kaart: Alonso, Arbeloa (Liverpool)

Opstellingen

Chelsea: P.Cech, Essien, Carvalho, Terry, A.Cole, J.Cole (Anelka/91), Ballack, Makélélé, Lampard (Sjevtsjenko/119), S. Kalou (Malouda/70), Drogba

Liverpool: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel (Hyypiä/22), J.Riise, Kuijt, Alonso, Gerrard, Mascherano, Benayoun (Pennant/78), Torres (Babel/98)

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!