KoninginneNach in Den Haag feestelijk verlopen

Het vooruitzicht van wat regenbuitjes tijdens de Haagse KoninginneNach zorgde ervoor dat de avond wat later op gang kwam. Uiteindelijk kwamen bijna 200.000 mensen naar de feestelijke avond voorafgaand aan Koninginnedag. Dat liet een woordvoerder van de organisatie afgelopen nacht weten.

"Vorig jaar was het 18 graden en op een zondag. Toen leek het extra druk. Maar we verwachten dat er bijna 200.000 mensen zijn geweest", aldus de zegsman. "Dat is evenveel als het verwachte aantal bezoekers."

Op vier poppodia in de Haagse binnenstad speelden bands als Zuco 103, Claw Boys Claw, All Missing Pieces, Voicst en De Jeugd Van Tegenwoordig. De Grote Markstraat was omgetoverd tot Arrow Avenue, een straat waar studenten van het conservatorium in Den Haag improviseerden op de platen van DJ Maestro, wat volgens de organisatie erg succesvol was. Op de BinneNach gaven bands als Fixkes, Dirtmusic, The Posics Acoustic en Johnny Dowd hun muziek ten gehore in een (semi-)akoestische sfeer.

De woordvoerder van de organisatie stelt dat er geen noemenswaardige incidenten zijn geweest. "Alles is, net als vorig jaar, soepel en vriendelijk verlopen. We zijn heel tevreden". Ook de politie liet rond 01.30 uur weten dat de 'nach' rustig op zijn einde liep. "Het is allemaal feestelijk verlopen", aldus de woordvoerster. Jozias van Aartsen, de kersverse burgemeester van Den Haag, opende om 20.00 uur op het Spuiplein de negentiende editie van de KoninginneNach met de aankondiging van de band Leaf, bekend van de hit Wonderwoman.