Duizenden vrolijke Feyenoorders bij huldiging

In Rotterdam zijn maandagmiddag ruim vijftienduizend Feyenoord-fans op de huldiging van hun club ter gelegenheid van de bekerwinst afgekomen. De sfeer op de Coolsingel was volgens de gemeente en de politie rond 13.00 uur goed. "Het is een groot feest", zei een politiewoordvoerder.

Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst toonde de zondag veroverde beker aan de menigte. "Kippenvel hè. Dit is onvergetelijk. Hartstikke leuk om de beker te kunnen laten zien", zei hij naderhand voor de NOS. Verder sprak onder anderen burgemeester Ivo Opstelten de club toe.

De huldiging vond de middag na de bekeroverwinning plaats zodat de politie de boel in goede banen kon leiden en de kans op rellen werd verkleind. Daarnaast zorgt de huldiging even na het middaguur voor minder verkeershinder. Op last van de gemeente gold van maandag 03.00 uur tot dinsdag 03.00 uur een alcoholverbod. Verder hadden de kroegen rond het stadhuis uit eigen beweging al besloten tot een drooglegging op zondag om 21.00 uur, een uur na afloop van de wedstrijd.

Rond 13.00 uur zat het feest er maandag op. De meeste Feyenoord-supporters leken rustig naar huis te gaan.

Feyenoord won zondagavond de beker ten koste van Roda JC. Het werd in De Kuip in Rotterdam 2-0. Het was dertien jaar geleden dat Feyenoord voor het laatst beslag legde op de beker, en zes jaar geleden dat voor het laatst een prijs werd gewonnen, toen de Uefa Cup.