Dood Cassandra van Schayk nog steeds een raadsel

De politie Flevoland is nog altijd op zoek naar twee snorders (illegale taxichauffeurs), hoogstwaarschijnlijk van Hindoestaanse afkomst, in de zaak van de raadselachtige dood van de 17-jarige Cassandra van Schayk uit Almere-Buiten. Dat bleek gisteravond in een uitzending van Peter R. de Vries.

Het levenloze lichaam van Cassandra werd op 14 april 2007 gevonden in het water van natuurgebied de Noorderplassen in Almere. Drie weken daarvoor (24 maart) was ze spoorloos verdwenen na het bezoeken van een hardcore feest in Almere-Stad. Het laatst werd ze gezien omstreeks 04.00 uur op het busstation van Almere-Stad. Een getuige zag haar te voet  vertrekken met twee mannen met een Hindoestaans uiterlijk, vermoedelijk snorders, die haar een lift hadden aangeboden nadat ze de nachtbus had gemist.  Een van die twee jonge mannen werd door de ander 'wietman' genoemd.

Onbekend is of ze ook met die twee is meegegaan. Het enige wat nog bekend is, is dat ze rond 05.00 uur nog gebeld had met een kennis. Die lag echter te slapen en nam niet op. Hij zag de volgende dag alleen een leeg sms'je staan. De telefoon bleef nog een halve dag in de lucht en ging daarna uit. Waarschijnlijk omdat de batterij leeg was.

Duidelijk is wel dat Cassandra op de een of andere manier in het natuurgebied van de Noorderplassen is beland. Wat ze daar te zoeken had, is totaal onduidelijk. In ieder geval is ze daar te water geraakt en vermoedelijk verdronken. Er zijn geen sporen van geweld op haar lichaam aangetroffen. Haar telefoon is nooit teruggevonden. Ook haar bankpas, haar paspoort en het paspoort van een vriendin worden nog steeds vermist. Die kunnen in het water liggen, maar ook gestolen zijn.

Ondanks herhaalde oproepen van politie hebben de twee mannen zich nooit gemeld. Het opsporen van die twee is van essentieel belang voor het onderzoek.

Signalementen
De langste van de twee heeft een donkere huidskleur. Wat op viel volgens getuigen, waren zijn enge ogen. Ook liep hij met zijn schouders naar voren. De man is ongeveer 1.85 lang, met een slank postuur en tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij sprak goed Nederlands en praatte hard en op een grove, agressieve manier. Getuigen noemden het een ''lijp type''. Hij werd door de andere snorder “wietman” genoemd.

De tweede snorder heeft een lichtgetinte huidskleur. Hij is rond de 25 jaar oud, ongeveer 1.75 lang en hij heeft een stevig, vol postuur. In tegenstelling tot de eerste snorder had deze man een aardige uitstraling.

Tips kunnen naar de politie of Peter R. de Vries.

Oplettende kijkers zagen overigens gisteren een 'stukje' FOK! voorbijkomen. De Vries toonde wat reacties onder het FOK!-nieuwsbericht over haar vermissing van vorig jaar.  Ook in beeld kwam de site Partyflock waar de 17-jarige een profiel had onder de naam 'OntspoordeTerrorHelga'.