Grote vechtpartij in centrum Deventer door politie beŽindigd

Bij een grote vechtpartij in Deventer in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn ongeveer tachtig mensen met elkaar op de vuist gegaan. Dat maakte de politie vanmiddag bekend.

Groepen mensen uit Ede, Utrecht, Culemborg, Amsterdam en Deventer gooiden in een horecagelegenheid aan de Brink in Deventer over en weer met glas. De vechtpartij verplaatste zich naar buiten waar met glas, stenen en bloempotten werd gegooid.

De groepen werden gescheiden door politiemensen uit Deventer, nabijgelegen plaatsen en van het korps Noord-en Oost-Gelderland. Daarbij voerden zij meerdere charges uit. De groep Deventenaren verzette zich hevig. Een groep van ongeveer veertig personen uit Ede en Utrecht werd onder begeleiding naar hun voertuigen gebracht. Vier personen raakten gewond. De politie hield een persoon uit Deventer aan. Het is onduidelijk wat de reden van de onenigheid was.

Volgens RTV Oost gebeurde een en ander tijdens een herdenkingsfeest van het uitroepen van de Republiek der Zuid-Molukken (RMS). Onder de vechtende groepen waren ook supporters van Go Ahead Eagles en Ajax.