Decor Nieuwste Show in elkaar getrapt

Icoon TelevisieHet decor van de Nieuwste Show, de geflopte dagelijkse satire van BNN, is bruut in elkaar getrapt. Niet door een stel opgeschoten nozems, maar door de medewerkers van BNN zelf. Dat vertelt Arjen Lubach deze week in de Revu.

De frustatrie van zowel de medewerkers aan de satirische show als andere BNN medewerkers was blijkbaar zo groot dat besloten werd het decor, dat is betaald van belastinggeld, niet te recyclen maar kort en klein te trappen. Lubach, die zelf ook aan de Nieuwste Show meewerkte, was overigens niet bij het slopen. "Maar ik kan het me wel goed voorstellen. Ook mensen die niet aan het programma hebben meegewerkt sloopten mee. Dat is kennelijk het BNN-sfeertje."

De reden van het floppen weet Lubach trouwens ook. "Een vergelijkbaar programma in Duitsland heeft 15 tekstschrijvers die materiaal maken waarvan een kwart overblijft waarna er nog eens tien procent van sneuvelt. Wij hadden drie tekstschrijvers en alles werd gebruikt om het programma op te vullen. Daar zat veel troep tussen." Overigens is het slopen van het decor opmerkelijk, aangezien BNN van plan is de satrische show wekelijks te laten terugkeren.De leukste grappen uit 100 afleveringen.