Meedansen met kunst in Noord-Brabants museum

Met een interactieve tentoonstelling brengt het Noord-Brabants museum de rol van muziek in de kunst de komende maanden onder de aandacht. Bezoekers van de expositie Muziek - Gespeeld En Verbeeld kunnen er sinds zaterdag meedansen op de klanken van een zestiende-eeuws schilderij.

Op de expositie is muziek uit de afgelopen vijf eeuwen te horen en er hangen schilderijen van Hollandse en Vlaamse meesters, onder wie Jan Steen, Hendrick Sorgh en Pieter Breughel de Jonge. In alle werken staat muziek centraal. Voor de jongere bezoekers heeft het museum een aantal interactieve installaties geplaatst. Bij de ingang staat bijvoorbeeld een 'klankpoort' waarop bezoekers zelf kunnen musiceren en binnen kan voor een videoscherm gedanst worden op volksmuziek bij het schilderij Boerenbruiloft van Pieter Breughel de Jonge.

Een van de topstukken is het zestiende eeuwse werk Het Concert In Het Ei van een onbekende navolger van Jeroen Bosch, dat het Noord-Brabants museum in bruikleen heeft gekregen van het Musée des Beaux-Arts in Lille. De tentoonstelling duurt tot en met 31 augustus.
Submitter:  Bron: ANP