PvdA-raadslid 'steelt' documenten bij journalist

Een PvdA-raadslid heeft gisteravond uit een huis van AD-verslaggeefster Jorina Haspels  zonder toestemming vertrouwelijke stukken weggehaald. Loco-burgemeester Ron van de Haterd (PvdA) van de gemeente Nederlek bevestigde vandaag een bericht daarover in het AD.

Omdat Haspels na een telefonisch verzoek weigerde de documenten af te staan, ging een bode van de Zuid-Hollandse gemeente Nederlek naar het huis om stukken van de komende gemeenteraadsvergadering terug te halen. Bij de stukken zaten per ongeluk vertrouwelijke documenten over grondverkoop. De journalist was niet thuis, dus vroeg de bode aan buurvrouw Liesbeth Troe of zij kon helpen. Buurvrouw Troe, tevens raadslid van de PvdA, ging met een sleutel het huis binnen, pakte de documenten en gaf het aan de bode.

''Ze zijn buurvrouwen en komen al jaren bij elkaar over de vloer. Er is sprake van een vertrouwensband. Het had echter nooit mogen gebeuren. Maar er is geen enkele kwade opzet bij de bode of het raadslid geweest'', aldus Van de Haterd.

Verslaggeefster Haspels is verbijsterd over de diefstal uit haar huis in het centrum van Krimpen aan de Lek. ''Wat is dit? Het lijkt wel alsof we in een communistische staat leven. Ik snap het gewoon niet. Wat een waardeloze streek,'' zegt ze.