Hoop vervliegt voor weggevlogen priester

De kans dat de Braziliaanse priester die zondag met duizenden heliumballonnen opsteeg levend gevonden wordt, wordt steeds kleiner. Dat hebben reddingswerkers woensdag gezegd. Een dag eerder werd al een tros ballonnen drijvend op zee gevonden.

Boten, vliegtuigen en helikopters speurden woensdag de Braziliaanse zuidkust af in de omgeving van de gevonden ballonnen. De priester raakte acht uur nadat hij was opgestegen het telefonische contact met de grond kwijt, maar de brandweer, die de zoektocht uitvoert, zei aanvankelijk goede hoop te hebben dat hij gevonden wordt.

De priester, de 41-jarige Adelir Antonio di Carli, wilde het record ballonhangen, dat op negentien uur staat, verbreken om geld in te zamelen voor een 'spirituele' rustplek voor vrachtwagenchauffeurs. De dinsdag in zee gevonden ballonnen zijn nog heel. Di Carli heeft voldoende water en mueslirepen bij zich om het minstens vijf dagen uit te houden. De priester droeg een helm, een survivalpak, een waterdichte overall en een parachute en zat in een opblaasbare stoel die in zee kan drijven. In januari brachten zeshonderd heliumballonnen hem in vier uur van de plaats Ampere naar Argentinië.