Tv-shows Ali B en Lange Frans scoren erg matig

Twee rappers zijn de afgelopen week begonnen met een talkshow op tv.  Ali B (Bouali) met 'De Flat' voor de NPS op Nederland 3 en Lange Frans met  'Kamervragen' op Veronica.  Beide programma's trokken een matig kijkersaantal.

De Flat van Ali B trok vrijdagavond de minste kijkers. Slechts 138.000 mensen namen de moeite om te zien hoe de rapper bekende en onbekende Nederlanders ontving en met hen de actualiteit van de week besprak. Mediadeskundigen noemen het deze week in de GPD-bladen een bijzonder slecht scorend programma, zeker gezien de grote aandacht die er in allerhande media vooraf aan het programma was gegeven.

Lange Frans trok maandagavond  154.000 kijkers. Een aantal waarmee de rapper zelf dik tevreden is. ''Het was heel leuk om te doen, het liep goed en er had veel meer fout kunnen gaan”, zegt hij in De Telegraaf. In Kamervragen behandelt Frans Frederiks telkens drie politieke-onderwerpen die de jeugd (zouden moeten) interesseren, zoals 'het invoeren van het schooluniform' en 'een rijbewijs voor 16-jarigen'.

Ali B met Annemarie Jorritsma

 

Videolink 1: De Flat terugkijken kan hier.
Videolink 2: Kamervragen terugkijken kan hier.

 

Bron: FOK: De Telegraaf / Kijkonderzoek / GPD