Hoofdredacteur The Wall Street Journal opgestapt

De machtsgreep van de Amerikaans-Australische mediamagnaat Rupert Murdoch bij The Wall Street Journal heeft geleid tot het vertrek van de hoofdredacteur van de zakenkrant. The Wall Street Journal bevestigde vandaag dat Marcus Brauchli zijn ontslag heeft ingediend.

Hij was nog geen jaar hoofdredacteur bij de krant.

De Amerikaanse zakenkrant kwam eind vorig jaar in handen van Murdoch nadat diens concern News Corp met succes een overname van het mediabedrijf Dow Jones had doorgedrukt. The Wall Street Journal was het vlaggenschip van Dow Jones.

Redacteuren van de zakenkrant vreesden al dat Murdochs komst tot veranderingen zou leiden. De afgelopen maanden waren die al zichtbaar in de vorm van kortere nieuwsverhalen en door in de krant meer nadruk te leggen op algemeen nieuws.

Brauchli liet in een verklaring aan zijn redactie weten dat voor de nieuwe eigenaren de tijd is gekomen om een eigen hoofdredacteur aan te wijzen.

Onbekend is nog wie Brauchli gaat opvolgen. Volgens The Wall Street Journal zou Robert Thomson zijn taken voorlopig kunnen overnemen. Hij is nu al de uitgever van de krant. Dow Jones liet weten dat het met onmiddellijke ingang is begonnen met een zoektocht naar een opvolger.