Wederom Delfts pand in brand

Voor de vierde keer in korte tijd is er brand uitgebroken in een studentenhuis te Delft. Even na half twee kwam er een melding bij de brandweer binnen dat er brand uitgebroken was bij Hotel Grand Canal. De brand is in een kleine tien minuten geblust. Of er gewonden zijn gevallen is nog niet bekend. 

De brand lijkt verband te houden met de eerdere branden in Delftse studentenhuizen. Op 8 april jongstleden brak er brand uit in een pand aan de Oude Delft. De bewoners werden volgens de brandweer volledig door de brand verrast. Enkelen slaagden er vermoedelijk met hulp van buurtbewoners in om met een ladder vanaf de eerste verdieping te vluchten. Toen de brandweer kort daarna ter plaatse kwam, waren er nog drie mensen in het pand. Deze zijn door de brandweer gered. Een berging bij het pand moest het ook ontgelden en ging in vlammen op.

Zondagnacht was het wéér raak in Delft. Dit keer stond een studentenhuis aan de Voldersgracht in brand. Negen bewoners konden worden gered. Vier van hen moesten met ademhalingproblemen in het ziekenhuis worden opgenomen. De brandweer moest twee personen met hoogwerkers van het dak halen. De brandweer trok direct conclusies toen bleek dat dit pand en het pand dat eerder in brand stond van dezelfde eigenaars bleken te zijn.

Ook Hotel Grand Canal is van dezelfde eigenaars, de broers Jaap en Johannes den Dulk. Het hotel staat schuin tegenover het pand aan de Oude Delft en schuin tegenover het pand aan de Grote Markt. In een interview met De Telegraaf verklaarde Jaap den Dulk bedreigd te worden door iemand.  "Er worden handgeschreven dreigbrieven onder mijn deur door geschoven. De politie weet ervan."