Koeman kan zijn spullen pakken

Na de verloren partij van afgelopen weekend van Valencia tegen Athlétic Bilbao is Valencia-trainer Ronald Koeman zojuist ontslagen. De club staat nog maar twee punten boven de degradatiestreep.

Koeman is vijf maanden trainer geweest van Valencia. De opvolger van Quique Sanchez Flores wist in de eerste drie wedstrijden op het hoogste Europese podium maar drie punten te pakken. De Spanjaarden waren in de eerste ronde klaar in Europa. Flores deed het in de nationale competitie veel beter. Valencia stond bij zijn vertrek op een degelijke vierde plaats. De aanhang van de club kan van die positie vandaag de dag enkel nog maar dromen. Koeman loodste de club de laatste maanden naar de vijftiende plek in de Primera Division.

Half december gooide Koeman de clubiconen Miguel Angulo, Santiago Canizares en David Albelda uit de selectie. Een actie die niet op prijs werd gesteld door supporters en de kritische Spaanse sportpers. Nog geen twee weken daarna verliep het al niet meer zo soepel tussen de trainer en het bestuur. Vlak voor de jaarwisseling heeft de voorzitter via de pers laten weten dat dit drietal de club niet zouden verlaten. Via diezelfde pers heeft Koeman toen laten weten dat het trio niet langer bruikbaar was en net zo goed hun tassen kon pakken.

In het midden van deze maand botsten de twee partijen weer toen de voorzitter, Juan Soler, in de media bekend maakte dat Koeman “blijft of vertrekt”.

Na het voortijdige vertrek van Koeman bij Vitesse, Ajax en PSV moet de voormalige vedette van het Nederlands elftal voor de tweede keer dit seizoen de verhuisdozen inpakken. Of hij het heel erg vindt, valt te betwijfelen. Hij krijgt naar verluidt een premie van zes miljoen euro mee.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!