Sfeer in Eindhoven uitbundig, in Amsterdam gelaten

Het kampioenschap van PSV wordt zondag uitbundig gevierd in de binnenstad van Eindhoven. In het centrum van de stad hebben duizenden mensen zich verzameld, om 's middags de wedstrijden en 's avonds de huldiging te volgen. "Tot nu toe is de sfeer erg goed, er zijn geen ongeregeldheden", zei een politiewoordvoerder een uur na de wedstrijd. Om 20.00 staat de huldiging gepland op het Stadhuisplein.

PSV won zondagmiddag de 21e landstitel in zijn geschiedenis door een 0-1 zege bij Vitesse. Ajax, dat met 5-1 won van Heracles, had daardoor het nakijken.

In Amsterdam is de sfeer gelaten, zegt een politiewoordvoerder, die nog geen arrestaties te melden had. Tijdens de wedstrijd kwam het in de Arena wel tot onderlinge vechtpartijtjes bij het Ajax-publiek. "Alle politieposten in de stad melden dat het rustig is. Ik heb het gevoel dat het als het nachtkaars uit zal gaan."

Vorige week zondag zorgden supporters bij verschillende Eredivisiewedstrijden voor overlast, onder meer bij PSV-FC Twente. In die wedstrijd verzuimde PSV toen nog het kampioenschap te pakken. De ME werd ingezet om PSV-supporters in toom te houden, 43 supporters werden opgepakt.