Jihadprediker niet welkom in Nederland

Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken weigert de radicale sjeik Ikrime Sabri een visum te verlenen voor een bezoek aan ons land. De CDA-bewindsman heeft de Palestijn laten weten dat als hij het in zijn hoofd haalt om toch naar ons land te komen, hij onmiddellijk wordt vastgezet en zo spoedig mogelijk teruggestuurd.

De voormalige moefti van Jeruzalem staat bekend als jihadprediker. Hij verheerlijkt de jihad en moedigt Palestijnse kinderen aan tot het plegen van zelfmoordaanslagen op Joden.''Hoe jonger de martelaar, hoe groter mijn respect'', aldus Sabri, die oproept tot de vernietiging van Israël en de verdrijving van alle joden uit 'Palestina'.

Sabri was uitgenodigd door de Turkse organisatie Kudüs Vakfi, een voortzetting van de Rotterdamse stichting Al-Aqsa die in 2003 op de terreurlijst belandde wegens steunverlening aan Hamas. De Turkse organisatie wilde de jihadprediker een toespraak laten houden op een anti-Israëlische bijeenkomst in Zaandam.

Vorig jaar werd de radicale sjeik ook al uitgenodigd om naar Nederland te komen. Toen door het Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (PPMS) die een omstreden Hamas-conferentie organiseerden op 5 mei. Na ophef over dat voorgenomen bezoek, trok Sabri zijn visumaanvraag toen in.

Ikrima Sabri
Jihadprediker Sabri