Vogelaar zwijgzaam over pr-adviseur

Dagblad De Telegraaf schreef eerder deze week dat de PvdA-ministers Jacqueline Cramer (Milieu) en Ella Vogelaar (Integratie) partijgenoot  Dig Istha en Charles Huijskens hadden ingehuurd om hen media-training te geven. De beide ministers zouden te onzichtbaar zijn en hun beleid niet goed voor het voetlicht brengen.

Communicatiedeskundige Istha, voorheen werkzaam als woordvoerder van ex-premier Wim Kok, en  Huijskens zouden voor een bedrag van 187 euro per uur (7500 per week) aan de slag zijn gegaan.

De SP reageerde meteen al boos over het bericht. ''Ik zie niet in waarom de belastingbetaler dit moet betalen", zo zei  SP-Kamerlid Ronald van Raak. ''Het zijn PvdA-ministers die PvdA-adviseurs inhuren om een PvdA-probleem op te lossen. Daar komt vast een gepeperde rekening voor, en wat mij betreft gaat dat niet ten koste van de VROM-begroting. Deze uitgave mag de PvdA zelf opbrengen.''  Raak maakte zich ook boos over het feit dat de PvdA-bewindslieden ''elkaar weer eens baantjes toespelen.'

Weblog GeenStijl stuurde deze week hun 'altijd objectieve' verslaggever Rutger Castricum naar een of andere bijeenkomst in Utrecht waar minister Vogelaar aanwezig was. Hij wilde weten of de media-training al had geholpen. Ze ontkende dat ze een adviseur had aangenomen. Castricum bleef echter aandringen hetgeen resulteerde in een minutenlang zwijgen van de minister tegen een opdringerige Castricum.

Filmpje op GeenStijl TV.

Met dank aan Willy84 voor de submit.