'Stijve' gaat Haagse LPF te ver

De Haagse PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh is door de lokale fractie van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) op de vingers getikt omdat hij het woord 'stijve' in zijn mond heeft genomen. Tijdens een bijeenkomst met hindoestaanse jongeren in het Haagse filmhuis had Baldewsingh gezegd dat hij ''nog nooit een stijve van een Indiase film heeft gekregen''. De discussie ging over het steeds explicieter worden van de zogeheten Bollywoodfilms.

"Zo’n uitspraak van een Haagse wethouder, die toch een maatschappelijk boegbeeld met voorbeeldfunctie zou moeten zijn, is volkomen ongepast", vindt LPF-raadslid Willem van der Velde. Hij wijst erop dat het niet de eerste keer is dat Baldewsingh blijk geeft van een bijzondere woordkeuze. "Het is eigenlijk heel simpel: de wethouder moet maar eens naar een andere baan gaan uitkijken." Van der Velde zegt niet alleen namens de LPF te spreken, maar ook namens een aantal andere kleine fracties in de Haagse gemeenteraad.

Wethouder Baldewsingh is zich ondertussen van geen kwaad bewust. "Als ik iemand hiermee voor het hoofd heb gestoten, dan spijt mij dat." De uitspraak is volgens hem gedaan "in het licht van de discussie over seks en erotiek in de Indiase cinema". Aanstaande donderdag dient hij zich in een debat in de raad te verantwoorden voor zijn lullige woordkeuze.

Met dank aan Kozzmic voor herschrijven en de submit.