Vrouw moet 25.000 euro terugbetalen

De rechtbank Zwolle-Lelystad heeft gisteren besloten dat een vrouw aan Lelystad 25.000 euro terug moet betalen aan woontextielzaak Roobol in Barendrecht. Zelf vond de vrouw dat ze het geld mocht houden.

Eind vorig jaar maakte de woontextielzaak per ongeluk 25.000 euro aan de vrouw over. Het geld was eigenlijk bedoeld voor een Zweedse rekening, maar de vrouw bleek exact hetzelfde rekeningnummer te hebben. Nadat Roobol de fout ontdekte vroegen zij de vrouw het gehele bedrag terug te storten op hun rekening. De vrouw stortte twintigduizend euro terug, maar de overige vijfduizend euro hield zij zelf.

De vrouw verklaarde dat zij met tweeduizend van de vijfduizend euro de bloemetjes heeft buitengezet. De andere drieduizend euro stond ze rood.

De rechtbank heeft gisteren bepaald dat die resterende vijfduizend euro met rente terug moeten worden betaald aan Roobol. Daarnaast moet de vrouw ruim negenhonderd euro aan proceskosten betalen. De vergoeding die het bedrijf had geëist voor administratieve kosten heeft de rechtbank afgewezen omdat deze niet voldoende onderbouwd konden worden.