'Rob Lowe was handtastelijk'

Rob Lowe heeft zijn voormalige oppas betast. Dit heeft de voormalige oppas van de Amerikaanse acteur (The West Wing, Brothers & Sisters) verklaard in een rechtszaak, meldden Amerikaanse media vandaag.

De 24-jarige Jessica Gibson werkte zeven jaar lang op en af voor Rob en zijn vrouw Sheryl. Volgens de oppas heeft hij meerdere malen zijn hand in haar broek gestopt tussen september 2005 en januari 2008. De nu 44-jarige acteur zou in december 2007 ook in haar billen hebben geknepen zonder haar toestemming. Sheryl zou bovendien naakt door het huis hebben gelopen en wilde haar seksleven met Rob Lowe met de oppas delen.

Volgens de advocaat van Lowe verkondigt de voormalige oppas van de twee zonen van Lowe pertinente onwaarheden. Volgens hem is er niemand die de beschuldigingen kan bevestigen. Namens Lowe eist de advocaat dat de voormalige oppas stopt met het verspreiden van leugens.

Tijdens een nieuwsuitzending op de Amerikaanse zender NBC werd Gibson dinsdag geconfronteerd met de vraag waarom ze eigenlijk steeds terugkeerde naar de familie. ''Ik hield van de kinderen en ik had de baan nodig. Ik dacht dat het beter zou gaan en ik was bang'', zei Jessica, die zich in de uitzending liet vergezellen door haar advocaat.

In 1988 liep Lowe's populariteit al ernstige schade op toen er een video verscheen waarop Lowe zichzelf filmde terwijl hij seks had met twee meisjes, waarvan er één minderjarig bleek te zijn. Lowe beweerde dat hij niet wist dat ze minderjarig was, wat bevestigd werd door de portier van de bar waar ze elkaar ontmoetten. Ze had ook gelogen om de bar binnen te komen.  Lowe kreeg een taakstraf van twintig uur.

Rond dezelfde tijd werd een uitgelekte homevideo, waarin Lowe te zien was met een model en een vriend, terwijl zij een trio deden in een hotelkamer in Parijs, commercieel op de markt gebracht. Dit was een van de eerste seksvideo's met beroemdheden die commercieel verkocht werd. Beide video's brachten Lowes carrière veel schade toe.