Rotterdammers vallen agenten aan

Drie Rotterdammers van 26 tot 33 jaar zijn maandagavond in hun woonplaats gearresteerd nadat ze agenten met geweld belaagden. De oudste verdachte probeerde een agent te wurgen toen de politie hem wilde arresteren. Ook zijn twee bovenbuurmannen lieten zich niet onbetuigd, laat de politie dinsdag weten.

Toen de politie de 33-jarige man rond 20.30 uur bij zijn woning in het oosten van de stad wilde aanhouden voor huiselijk geweld, weigerde deze mee te gaan. In een worsteling met agenten begon hij te schoppen en te slaan. Ook spuugde de Rotterdammer bloed en speeksel in het gezicht van de agent die het slachtoffer was van de wurgpoging.

De buurmannen, die op het lawaai afkwamen, probeerden de man te helpen en vielen de agenten aan. Pas nadat andere agenten waren opgetrommeld, konden de mannen worden ingerekend.

De politie ging bij de woning aan de Schapendreef langs na een melding van huiselijk geweld. Bij binnenkomst troffen agenten glasscherven en een loszittende deur aan. De man zou zijn 27-jarige vriendin in het bijzijn van haar 3-jarige dochtertje hebben mishandeld.