Perez Hilton bejubelt opnieuw Anouk

Anouk lijkt het hart van showbizzkoning Perez Hilton voor zich te hebben gewonnen. "Een van onze favoriete Nederlanders, Anouk, is terug met een controversiële nieuwe videoclip", jubelt hij op zijn website. In de video van 'Modern world' dartelt de zangeres rond op een boerderij van de streng gelovige Amish.

Hilton, wiens website geregeld miljoenen bezoekers trekt, ontdekte Anouk eind vorig jaar. Hij plaatste toen de video van 'Good god', de eerste single van het album 'Who's your momma', op zijn blog.

In 'Modern world' stelt de 33-jarige Anouk uiteenlopende onderwerpen als plastische chirurgie en overspel aan de kaak. In de videoclip speelt ze met religieuze symbolen als kruizen en kaarsjes. "'Modern world' is een heerlijk, bluesachtig stampnummer over...nou ja, de moderne wereld", schrijft Hilton.

Anouk kondigde onlangs al aan dat volgende maand drie verschillende versies van haar nieuwe single worden uitgebracht, met elke keer ander bonusmateriaal. De videoclip voor het nummer is geregisseerd door de befaamde clipmaker Melina Matsoukas, die eerder samenwerkte met onder anderen Beyoncé, Kylie Minogue en Snoop Dogg.

Hilton lijkt een voorliefde te hebben voor muziek van Nederlandse bodem. Vorig jaar zette hij de band Bearforce1 op de internationale kaart. Vorige week nog plaatste hij een video van Kraak & Smaak op zijn website.