FC Groningen-Ajax niet begonnen door brand

De start van het duel tussen FC Groningen en Ajax is uitgesteld. Achter een doel brak namelijk brand uit, waardoor het niet mogelijk was om de wedstrijd te laten beginnen.

Op het veld van het Euroborg-stadion werd aan sommige supporters eerste hulp verleend. De dikke rook zorgde ervoor dat het nog niet mogelijk was om te voetballen. Het is nog niet duidelijk wanneer het duel tussen FC Groningen en Ajax zal beginnen.

Evgeniy Levchenko kon nog maar nauwelijks bevatten wat er gebeurde: "Dit is verschrikkelijk, ik ben 30 jaar ik heb nog nooit zo iets gezien. ik zag mensen voorbij komen met brandwonden."

Ook Ron Jans, trainer van de Groningse formatie, kon het niet geloven. "Dit verwacht je gewoon niet. Er moeten een paar hele zieke geesten zijn die dit doen", aldus de oefenmeester. "Dit is niet verpesten, maar nog veel erger. Ik kan het niet beoordelen, maar je ziet wel mensen die op een brancard worden afgevoerd. Ik had heel veel zin in deze wedstrijd, maar nu hoeft het van mij niet meer."

Ajax-speler Thomas Vermaelen hoopte dat het duel tegen FC Groningen toch nog gespeeld kon worden. "Het is gek dat dit kan gebeuren. Die slechte lucht is niet prettig om te ademen. Hier valt het mee maar in de kleedkamer zit het vol. Toch hoop ik dat de wedstrijd doorgaat."

Eric Braamhaar liet tegenover Tele2 Voetbal weten dat men overleg zou gaan voeren om te zien of het duel op een later tijdstip wel zou kunnen beginnen.

Update 15.34 uur
Scheidsrechter Eric Braamhaar heeft zojuist besloten om de wedstrijd definitief af te gelasten. Het advies van de clubartsen zou hierbij de doorslag gegeven hebben. Wanneer het duel zal worden ingehaald is op dit moment nog niet duidelijk.
Paniek en chaos in de Euroborg

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!