Antwoorden havo-examen cultuur uitgelekt

De antwoorden van het havo-eindexamen Cultureel en Kunstzinnige Vorming (CKV2) zijn uitgelekt. Een anonieme bron had de antwoorden op 5 april digitaal naar de redactie van www.eindexamen.nu gestuurd, zo meldde de website zaterdag.

Het examen, waaraan ruim 6500 leerlingen deelnamen, werd tussen 2 en 9 april afgenomen. Volgens eindexamen.nu hebben de meeste leerlingen het examen al voor 5 april gemaakt.

De eindexamenwebsite denkt dat het examen per ongeluk door een school of docent is verspreid en zo bij hen terecht is gekomen. Examen.nu zegt geen aanwijzingen te hebben dat ook leerlingen het antwoordmodel in handen hebben gekregen, maar noemt het wel zorgelijk dat ruim voor het laatste examenmoment de antwoorden zijn uitgelekt. Als leerlingen de antwoorden eventueel hebben gezien, kan dat betekenen dat velen het examen opnieuw moeten maken.

Eindexamen.nu publiceert de officiële antwoordmodellen na de examens. Pas op 16 april mogen de volledige antwoorden van het examen CKV2 op de website worden gezet.