Rapper gedagvaard voor bedreigen Wilders

De Rotterdamse rapper Mo$heb moet zich over drie maanden verantwoorden voor de politierechter voor een songtekst die tegen Geert Wilders is gericht. De 18-jarige oprichter van rapgroep de Nationale Straat Piraten werd vorige week aangehouden voor het bedreigen van de PVV-voorman in de rap 'Wie iz de volgende'.

De zaak dient 15 juli voor de politierechter in Mo$hebs woonplaats, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Rotterdam weten. Mo$hebs verzoek om Wilders op te roepen als getuige is afgewezen. Zijn advocaat Haroon Raza laat weten dat Wilders tijdens de zitting opnieuw opgeroepen wordt. "Het is aan de politierechter om daar dan over te oordelen."

De rapper gaf zichzelf vorige week woensdag aan. Wilders had eerder dit jaar aangifte gedaan tegen de Rotterdammer van Pakistaanse komaf. Twee dagen na zijn arrestatie mocht hij naar huis.

In de rap 'Wie iz de volgende' begint Mo$heb over de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh om daarna over Wilders te beginnen. "Als je Mo$heb tegenkomt ben jij de klos", waarschuwt hij. "Dit is geen grap. Gisteren droomde ik dat je kop had afgehakt", gaat hij verder. "Luister, niet elke moslim heeft een bom in zijn riem", sluit hij zijn 'diss' af.

Begin deze maand werd een man die Wilders per mail had bedreigd veroordeeld tot een boete van vijfhonderd euro. De rechter in Dordrecht besloot verder dat Yuksel E. uit 's Gravendeel twee weken de cel in moet als hij binnen twee jaar nog eens de fout in gaat. "Denk je nou echt dat je veilig bent omdat je een paar bewakers om je heen hebt?", mailde hij in augustus naar Wilders. "Wij bewaren zorgvuldig ons geduld, maar reken maar klootzak, jouw doodvonnis is al lang uitgeroepen; vuurpeloton. Alles op z'n tijd."