Voetbal: Uitslagen Champions League (9/4)

Vanavond werden er wederom twee wedstrijden gespeeld in de Champions League. Barcelona nam het op tegen Schalke 04 en Manchester United ontving AS Roma. De halve finales worden op 22 en 23 april gespeeld. De returns zullen op 29 en 30 april plaatsvinden. Hieronder een overzicht van de vandaag gespeelde wedstrijden.

FC Barcelona - Schalke 04
Schalke begon zeer aanvallend en dat resulteerde al snel in grote kansen, met name voor Kevin Kuranyi. De spits stuitte echter op Víctor Valdés of zag zijn inzetten naast het Catalaanse doel belanden. Barcelona kon totaal niet imponeren, en moest zijn meerdere erkennen in de bezoekers. Naar mate de wedstrijd echter vorderde kwamen de mannen van Frank Rijkaard beter in de wedstrijd, en namen zij vlak voor rust zelfs de leiding. Een voorzet van Bojan werd bijna in eigen doel gewerkt, maar toen dit werd voorkomen kon Yaya Touré van dichtbij alsnog binnenschuiven.

Na rust was het Barcelona dat Schalke onder druk zette. Bojan en Samuel Eto'o waren enkele keren dicht bij de absolute beslisser, maar doelman Manuel Neuer trad meermaals uitstekend op om zo de tweede tegengoal te voorkomen. De moegestreden Duitsers kregen geen loon naar werken, en dat was de verdienste van de Barça-defensie, die steeds minder toeliet. Uiteindelijk zou er in het matige duel niet meer gescoord worden, waardoor Barcelona zich kan opmaken voor de halve finale met Manchester United.

FC Barcelona* (ESP) - FC Schalke 04 (GER) 1-0 (1-0)
43' Yaya Touré 1-0

Arbiter: Roberto Rosetti (ITA)
Stadion: Camp Nou, Barcelona
Gele kaart: Carles Puyol (Barcelona), Rafinha, Heiko Westermann, Fabian Ernst (Schalke)

Opstellingen:

FC Barcelona: Valdés; Zambrotta, Puyol, Thuram, Abidal; Xavi, Yaya Touré (Márquez/81), Iniesta; Eto'o, Bojan (Giovani/73), Henry (Gudjohnsen/90+1).

FC Schalke 04: Neuer; Rafinha (Larsen/77), Bordon, Krstajic, Westermann; Jones, Ernst, Kobiashvili (Grossmüller/32); Altintop, Asamoah (Vicente Sánchez/69), Kuranyi.

-------

Manchester United - AS Roma

Ondanks het ontbreken van sterspeler Cristiano Ronaldo in de basis opende Manchester United het sterkst. Na een kleine tien minuten werd Owen Hargreaves in scoringspositie gebracht door Ryan Giggs, maar de Engelsman miste oog in oog met Doni. United was veel beter, maar de beste kans was voor de Romeinen. Nadat Wes Brown een overtreding maakt op Mancini mocht Daniele de Rossi vanaf de stip de score openen, maar de Italiaan schoot de bal hoog over het doel van Edwin van der Sar. Gevaarlijker dan dat werd Roma eigenlijk niet in het eerste bedrijf, en ook United kon het net niet vinden.

In de tweede helft moest Roma wel komen om toch nog te proberen die 0-2 thuisnederlaag weg te poetsen. Van der Sar reageerde echter keer op keer adequaat en stopte alle mogelijkheden van de bezoekers. De Red Devils zouden dan ook de leiding nemen. Carlos Tévez stuurde Hargreaves weg aan de rechterkant, en rende door om zo uiteindeljk zelf de counter in te kunnen koppen en het duel te beslissen: 1-0. Enkele minuten voor tijd mocht Gary Neville bij United eindelijk zijn rentree maken, na maanden van blessureleed. Gescoord werd er niet meer op Old Trafford. Edwin van der Sar en zijn elftal bereiken de halve finale en treffen daarin FC Barcelona.

Manchester United FC* (ENG) - AS Roma (ITA) 1-0 (2-0)
30' Daniele de Rossi mist strafschop
70' Carlos Tévez 1-0

Arbiter: Tom Henning Øvrebø (NOR)
Stadion: Old Trafford, Manchester
Gele kaart: Simone Perrotta (Roma)

Opstellingen:

Manchester United FC: Van der Sar; Brown, Piqué, Ferdinand, Silvestre; Hargreaves; Park, Carrick (O'Shea/74), Anderson (Neville/82), Giggs (Rooney/74); Tévez.

AS Roma: Doni; Panucci, Mexès, Juan, Cassetti (Tonetto/56); De Rossi, Pizarro (Giuly/69); Taddei, Perrotta, Mancini; Vucinic.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!