Schadevergoeding geëist in moordzaak-Van de Ven

De moeder van de in 2002 vermoorde Utrechtse studente Nadia van de Ven eist een schadevergoeding van de moordenaar, Pascal F. en diens ouders. Om welk bedrag het precies gaat is nog niet bekend.

De eis tot schadevergoeding zal donderdag worden voorgelegd aan de rechtbank in Arnhem, zei advocaat Bas Martens. De schadeclaim is onder meer gebaseerd op het feit dat de moeder van Nadia na de moord arbeidsongeschikt is geraakt. De vrouw had een bloeiende artsenpraktijk, waar volgens Martens na de moord niets van over is gebleven.

Pascal F. schoot Nadia 1 oktober 2002 in haar studentenwoning aan de Weerdsingel in Utrecht dood met een gestolen pistoolmitrailleur uzi. Hij wist met hulp van zijn ouders te ontkomen naar Polen. Na enige tijd kon hij alsnog worden gearresteerd.

De moeder van Nadia moest een lange juridische strijd voeren om de begrafeniskosten op F. verhaald te krijgen. Vorig jaar bleek Pascal F. zijn vermogen bij zijn ouders te hebben gestald. De nabestaanden van Nadia hebben daar vervolgens beslag op laten leggen, waarna de begrafenisclaim binnen enkele dagen werd voldaan.

In de huidige procedure eist de moeder van Nadia van Pascal F. onder meer vergoeding van door haar geleden 'shockschade' en vergoeding van het leed dat haar dochter in de laatste momenten van haar leven heeft doorgemaakt. Nadia werd door vijf kogels getroffen. Dat de eerste kogel haar niet heeft gedood, staat vast, aldus advocaat Martens.

De rechtbank veroordeelde Pascal F. voor de moord op Nadia en een tweede moord op verzekeringsagent Anton Bussing tot levenslang.