'Midnight snack' leidt naar hennepkwekerij

Een in brand gevlogen frituurpan in Heerlen heeft zondagochtend geleid tot de vondst van een hennepplantage. Ook is mogelijk een graffitispuiter ontmaskerd.

De 23-jarige bewoner van een pand aan de Nederlandlaan had de frituurpan aangezet, maar was daarna in slaap gevallen. De pan vatte vervolgens vlam, meldt de Limburgse politie.

Toen de gewaarschuwde brandweer en politie arriveerden, werd besloten het naastgelegen pand te ontruimen. Daar werd een aantal hennepplantages gevonden. Ook bleek te zijn geknoeid met de stroommeter. De 41-jarige bewoner, die verder bekende dat hij een kleine hoeveelheid xtc-pillen in de koelkast had liggen, is gearresteerd.

De brandweer had de binnenbrand bij de buren inmiddels geblust. Voor de bewoner van dat huis krijgt de brand mogelijk ook nog een staartje. Er werden gebruikte verfspuitbussen gevonden, en op de muren was graffiti gespoten. De politie onderzoekt of de zogeheten 'tags' overeenkomen met graffiti die in Heerlen en omstreken op gebouwen is aangebracht.