Prins Philip in ziekenhuis opgenomen

Prins Philip van Engeland heeft een infectie aan zijn luchtwegen. Volgens Buckingham Palace ligt de 86-jarige echtgenoot van Elizabeth II sinds gisteren in het King Edward VII Hospital in Londen.

Prins Philip had tot voor kort een goede conditie. Niet lang geleden was hij in Londen nog bij de ontvangst van de Franse president Sarkozy en zijn vrouw. In februari vorig jaar bezocht hij Nederland, samen met zijn echtgenote. Bij de uitvaart van prins Bernhard in december 2004 was hij ook aanwezig. Op 5 juni wordt prins Philip 87 jaar.

Prins Philip had het de laatste jaren nogal zwaar door onderzoek naar de dood van, de in 1997 verongelukte, prinses Diana. De vader van haar eveneens verongelukte vriend Dodi al-Fayed gaf prins Philip de schuld. De vader van Dodi beweerde dat de koninklijke familie niet wilde dat prinses Diana en Dodi een kind zouden krijgen. Prins Philip kreeg van hem allerlei beledigingen naar zijn hoofd geslingerd. Volgens de rechter die het onderzoek begeleidt is er geen enkel bewijs voor een samenzwering.