Rouvoet: Zorgelijk dat men kabinet niet gelooft

Vice-premier André Rouvoet vindt het ''zorgelijk'' dat veel Nederlanders het kabinet niet geloven in de kwestie over inhoud van de film van Geert Wilders. Tijdens het debat deze week over Fitna zei minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin dat Wilders hen eerder verteld had dat hij pagina's uit de Koran wilde scheuren en verbranden.

Ballin onderstreepte dat met aantekeningen die bewindslieden en de plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding  tijdens hun gesprek met Wilders hadden gemaakt. Wilders noemde dat leugens en de aantekeningen een ''vodje''. Uit een peiling onder ruim 1200 Nederlanders bleek een dag later dat 33% van de Nederlanders Wilders gelooft.

Rouvoet vindt daarom dat het kabinet ''moet blijven werken aan herstel van het vertrouwen. Wij als politici moeten laten zien dat we het niet voor onszelf doen, maar voor de mensen in het land.''

Minister Hirsch Ballin hield ook vanmiddag na de wekelijkse ministerraad vol de feiten precies te hebben weergegeven, zonder enig ''spoortje van onwaarheid. Ik ben er klaar mee".  Ook voor Rouvoet de kous af. "De Tweede Kamer heeft de door Wilders ingediende motie van wantrouwen tegen het kabinet verworpen. Daarmee steunt de Kamer de benadering van het kabinet."

De notulen staan hier en hier (.pdf bestandjes).