Vodafone: KPN heeft beste UMTS-netwerk

Vodafone kwam onlangs met een persbericht dat ze het beste UMTS-netwerk van Nederland hebben. Vandaag is de telecomaanbieder daarop teruggekomen en erkennen ze dat het UMTS-netwerk van KPN toch het beste is.

Het Agentschap Telecom onderzocht de prestaties van de vijf UMTS-licentiehouders in Nederland. Het netwerk van Vodafone bleek met een serviceniveau van 99,33 procent het beste te zijn en daarom werd er enthousiast een persbericht gemaakt door de telecomaanbieder. Dit schoot bij KPN in het verkeerde keelgat en het bedrijf eiste rectificatie. Uiteindelijk bleek dat het netwerk van KPN met een serviceniveau van 99,67 procent nog beter scoort.

Volgens Vodafone is het netwerk inmiddels verbeterd, maar zullen ze niet opnieuw roepen dat ze het beste UMTS-netwerk hebben. "We willen geen olie op het vuur gooien. Het gaat om de metingen van het Agentschap, dat is het ijkpunt. Maar inderdaad, we hebben die locaties hersteld, dus als het Agentschap vandaag opnieuw zou meten, dan zouden we in elk geval ook een 100 procentscore halen met data throughput", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

KPN is tevreden met de rectificatie van Vodafone en meldt dat hun netwerk ook weer aan de eisen van het Agentschap Telecom voldoet. Hiermee is de zaak definitief afgesloten.