Rapper opgepakt wegens bedreigen Wilders

De Rotterdamse rapper Mo$heb is vandaag door de politie aangehouden wegens het bedreigen van PVV-leider Geert Wilders. Volgens zijn advocaat meldde de rapper zich vanochtend voor verhoor op het politiebureau. Daarop werd Mo$heb (Mohammed Sheb) aangehouden.

In de tekst van zijn nummer 'Wie Iz De Volgende', dat op internet is verschenen, zegt hij dat het ''bam bam'' is als hij de PVV-leider tegenkomt en 'Wil je blijven leven, moet je je uitspraken terugnemen'. Volgens de rapper is dat geen bedreiging, maar ''vrijheid van meningsuiting''.

De rapper en zijn advocaat Haroon Raza zijn woedend over de arrestatie. ''Mijn cliënt heeft zich vrijwillig gemeld op het bureau vandaag, maar omdat hij enkele minuten te laat was werd hij alsnog gearresteerd", zegt Raza. ''Gek genoeg gaat de politie wel tot daden over als Wilders aangifte doet wegens bedreiging, maar alle aangiften tegen hem, daar gebeurt niets mee." Het OM bevestigt de arrestatie, maar wil verder geen mededelingen doen. Advocaat Raza deed overigens onlangs namens veertien cliënten zelf aangifte tegen Wilders, wegens uitlatingen van de politicus. Mo$heb zat daar niet bij.

Wilders deed in 2007 al aangifte tegen de rapper vanwege het nummer. Dat deed hij nadat er op internet steeds meer raps verschenen met bedreigingen aan zijn adres. Mo$heb is lid van rapgroep de Nationale Straat Piraten (NSP).  Het gewraakte nummer stond indertijd op YouTube, maar daar is het verwijderd. Het staat nog wel op Dumpert.nl.

 
Een ander nummer van Mo$heb